سیستم اعلام حریق ساختمان هوشمند علاوه بر کمک به جلوگیری با تشخیص آتش سوزی در خانه شما میتواند با اطلاع رسانی زودتر آسیب جدی را به حداقل برساند.
در حالی که اعلام حریق سنتی برای هشدار دادن به افراد داخل آتشخانه طراحی شدهاند تا همه بتوانند با خیال راحت از آن خارج شوند، برخی از دستگاههای هوشمند نیز میتوانند به آتش نشانی و دستگاه تلفن همراه شما هشدار دهند.
سیستمهای اعلام حریق تنها زمانی موثر هستند که بتوانند یک اعلام حریق قابل اعتماد، اما سریع و دقیق ارائه دهند.
بین میزان خسارت ناشی از زمان هشدار و آتش سوزی در سیستمهای اعلام حریق مختلف رابطه مستقیم وجود دارد.با کاهش زمان هشدار میزان خسارت نیز کاهش مییابد.
بنابراین مهمترین عامل در سیستم اعلام حریق زمان پاسخگویی میباشد، یعنی زمان بین تشخیص حریق و اطفاء حریق.
در ادامه از شرکت هوش سان به بررسی سیستم اعلام حریق ساختمان قابل استفاده در مکانهای مختلف مانند ویلای هوشمندخواهیم پرداخت.
سیستم اعلام حریق ساختمان هوشمند چیست؟
اگر صاحب یک ساختمان مسکونی یا تجاری هستید، مطمئناً اهمیت داشتن سیستم اعلام حریق را میدانید. البته این سیستمها معمولا با وسایل حفاظت حریق مانند آشکارساز دود اشتباه گرفته میشوند.
لازم به ذکر است که سیستم اعلام و اطفاء حریق بسیار جامعتر و پیچیدهتر از سیستم اعلام حریق معمولی است.
سیستم اعلام حریق هوشمند واحدی متشکل از اجزای مختلف از جمله پنل مرکزی، سنسورها و ژنراتورها، دزدگیرها و… است که برای هشدار صوتی و تصویری برای هشدار به افراد در مورد آتش سوزی، دود یا مونوکسید کربن در منطقه استفاده میشود.
سیستمهای اعلام حریق هوشمند بر اساس عوامل مختلفی طبقهبندی میشوند.
آنها با توجه به سطح حفاظت و نحوه ارتباط آنها به دسته های مختلفی تقسیم می شوند. سطح حفاظت در واقع تعیین میکند که ما از یک سیستم اعلام حریق چه انتظاری داریم!
انواع سیستم اعلام حریق ساختمان هوشمند
سیستم اعلام حریق هوشمند مجموعهای از تجهیزات مختلف مانند پنل مرکزی، دزدگیر، سنسور، آشکارساز و… است که با استفاده از سیگنالهای صوتی و تصویری نسبت به آتش سوزی، دود و یا وجود مونوکسید کربن در محل مورد نظر هشدار میدهد.
سیستمهای اعلام حریق بر اساس عوامل مختلفی از جمله نوع سطح حفاظت و روش اطلاع رسانی به دستههای مختلفی طبقه بندی میشوند.
سطح حفاظت در واقع نوع انتظار کاربر از سیستم اعلام حریق، حفاظت از جان مردم، حفاظت از اموال مردم یا هر دو را مشخص میکند.
در ادامه به بررسی انواع این سیستم اعلام حریق ساختمان هوشمند خواهیم پرداخت.
1. سیستم اعلام حریق ساختمان آدرس پذیر
سیستمهای اعلام حریق از فناوری دیجیتال استفاده میکنند، بخش وسیعی از انواع مختلف اطلاعات را ارائه میدهند که پنل مرکزی میتواند از دستگاهها دریافت کند.
در حالی که همه سیستمهای اعلام حریق یک پنل مرکزی با موقعیت هر دستگاه در سیستم ارائه میکنند، سیستمهای جدید تر «آنالوگ آدرسپذیر» اطلاعات بیشتری مانند میزان دود یا گرما را که آشکارساز حس میکند، ارائه میکنند.
این اطلاعات به کنترل پنل اجازه میدهد تا تصمیمات «هوشمندانه» بگیرد، مثلاً چه زمانی به حالت هشدار یا چه زمانی به حالت هشدار وارد نشود.
با اهمیتترین نوع اطلاعاتی که سیستم اعلام حریق ساختمان منتقل میکنند دقیقاً محل وقوع آتش سوزی در ساختمان است.
از آنجایی که مکان دقیق هر دستگاه در یک سیستم اعلام حریق برنامه ریزی شده است، آتش نشانان حتی قبل از رسیدن به محل دقیق آتش سوزی میدانند و به آن ها اجازه میدهد سریعتر به آتش سوزی واکنش نشان دهند.
با یک سیستم معمولی، آتش نشانها باید برای یافتن آتش متفرق شوند. تعیین محل دقیق حادثه در مورد ساختمانها یا محوطههای بزرگ و پیچیده بسیار مفید است.
2. سیستم اعلام حریق ساختمان متعارف
سیستمهای معمولی ماهیت آنالوگ دارند، به این معنی که از جریانهای الکتریکی برای برقراری ارتباط با کنترل پنل استفاده میکنند.
اعلام کنندهها به گونهای طراحی شدهاند که وقتی شرایط محیطی (گرما یا دود) در ناحیه حسگر از آستانه از پیش تعیین شده فراتر رود، جریان در مدار (میزان برقی که از سیمها عبور میکند) به طور چشمگیری افزایش مییابد. اما سیستمهای سیستم اعلام حریق ساختمان هوشمند کامل با این نوع سیستمها متفاوت هستند. کاربر یافتن این تغییر در پنل کنترل جریان برای تنظیم آلارم مطلع خواهد شد.
از آنجایی که سیستم معمولی برای برقراری ارتباط با کنترل پنل به مدارهای جداگانه متکی است، اطلاعاتی که پنل میتواند دریافت کند به تعداد دستگاههایی که میتواند پشتیبانی کند محدود میشود.
اطلاعات دریافتی نیز محدود است، زیرا تنها فعال یا غیرفعال بودن دستگاه را به پنل میگوید و اطلاعات بیشتری در مورد دستگاه و مکان دقیق آن ارائه نمیدهد.
سیستم اعلام حریق ساختمان هوشمند چگونه عمل می کند؟
به بیان ساده، سیستمهای اعلام حریق امروزی از عملکردهای خودکار برای شناسایی یا جلوگیری از آتش سوزی استفاده میکنند.
آنها سیگنالهایی را از دود، گرما، مونوکسید کربن و غیره دریافت میکنند و سپس به طور خودکار به کنترل پنل ارسال میکنند.
در سیستمهای بیسیم، این سیگنال توسط فرکانس رادیویی از آشکار ساز به صفحه کنترل منتقل میشود.
کنترل پنل مرکزی سیستم اعلام حریق ساختمان پس از دریافت سیگنال و با توجه به تنظیمات از پیش تعیین شده، خروجی خاصی را فعال میکند.
ضمناً اگر سیستم اعلام حریق هوشمند باشد، محل آن در کنترل پنل مشخص میشود. کاربران در طبقات مختلف ساختمان به طرق مختلف از جمله پیام صوتی، هشدار تلفن همراه، آژیر و… از خطر مطلع میشوند.
جمع بندی
در این مقاله از شرکت هوش سان به بررسی سیستم اعلام حریق ساختمان هوشمند پرداختیم. همچنین در این مقاله به چیستی، انواع و چگونگی عملکرد این سیستم هوشمند پرداختیم.
سیستم اعلام حریق هوشمند مجموعهای از تجهیزات و اقدامات هوشمند برای تشخیص، اعلام و کنترل حریق است.
برتری سیستم اعلام و حریق هوشمند نسبت به نوع دستی در تشخیص و کنترل حریق در مراحل اولیه حریق است. به همین دلیل می توان از خسارات جانی و مالی جلوگیری کرد.
این مجموعه با دارا بودن متخصصان حرفهای میتواند تمامی روند نصب سیستمهای هوشمند حریق ساختمان و سیستم هوشمند سازی هتل را انجام دهد.
بدون دیدگاه