سیستم اطفای حریق هوشمند از جمله اصول ایمنی در ساخت منازل و کارخانجات است که تا حد امکان رعایت می‌شود.
یکی از ضروریات تکمیل کار در ساختمان‌ها حفظ تجهیزات ایمنی و آتش نشانی است. در خانه‌های هوشمندی که امروزه طراحی و اجرا می‌شوند توجه به این نکات یکی از ضروریات خانه است.
توجه به ایمنی و آسایش ساکنین در وهله اول و حفظ دارایی‌ها یکی از دغدغه‌های مالکان ساختمان است. در خانه‌های هوشمند سیستم اعلام حریق و همچنین سیستم اطفاء حریق به بهترین شکل ممکن و در نهایت دقت و حساسیت مورد توجه قرار گرفته است.
وجود حسگرها در سرتاسر خانه هوشمند برای فعال کردن سیستم اعلام حریق به محض وقوع آتش سوزی طراحی شده است. سیستم اعلام حریق هوشمند تا حد امکان از آتش سوزی‌های بزرگ جلوگیری می‌کند.
اما به احتمال زیاد زمان کافی برای خاموش کردن آتش وجود ندارد و مهار آن دشوار است. در این حالت سیستم هوشمند اطفای حریق فعال می‌شود. در ادامه از شرکت هوش سان به بررسی سیستم اطفای حریق هوشمند برای سیستم هوشمند سازی هتل و… خواهیم پرداخت.

سیستم اطفای حریق هوشمند | هوش سان

سیستم اطفای حریق هوشمند چیست؟

آتش سوزی معمولاً در مراحل اولیه توسط کپسول‌های آتش نشانی خاموش می‌شود. اما در محیطی مانند خانه که مواد قابل احتراق زیادی وجود دارد، گسترش آتش زیاد است.
پرده‌ها و کمدهای چوبی از جمله مواردی هستند که باعث گسترش سریع شعله‌های آتش می‌شوند. هنگامی که در هنگام آتش سوزی هیچ کس در ساختمان نباشد، سیستم اطفاء حریق حتی زمانی که شما در آنجا نیستید از گسترش آتش جلوگیری می‌کند.
حتی گاهی به دلیل ترافیک و محل حادثه، ممکن است آتش نشانان در زمانی که بیشترین خسارت را به آتش می‌زنند در محل حاضر شوند. بنابراین وجود سیستم هوشمند اطفاء حریق در منازل بسیار مهم است.
در اکثر ساختمان‌های مسکونی و تجاری علاوه بر تشخیص حریق و اقدامات لازم، سیستمی تعبیه می‌کنند که امکان اطفای خودکار آتش را فراهم می‌کند، مثل سیستم اطفای حریق هوشمند. در خانه‌های هوشمند پس از فعال شدن سنسورهای دود و حرارت، در صورت خاموش نشدن سیستم اعلام حریق، وقوع آتش سوزی را فرض کرده و سیستم اطفای حریق را فعال می‌کند.

انواع سیستم اطفای حریق هوشمند چیست؟

سیستم اطفاء حریق هوشمند یک پلت فرم بسیار کارآمد است که می‌تواند نقش ایمن را در خانه و محل کار شما ایفا کند.
در این تجهیزات از آشکار سازهای مایع و دستگاه‌های انتقال استفاده می‌شود. یکی از ویژگی‌های مهم این تجهیزات این است که به عنوان BMS کار می‌کند، به صفحه نمایش لمسی و اتاق‌های خانه هوشمند متصل می‌شود و در صورت نصب صحیح بهترین عملکرد را در شرایط ایده‌آل خواهد داشت.
سیستم‌های اطفای حریق هوشمند به دو دسته معمولی و تک مرحله‌ای طبقه بندی می‌شوند. یک سیستم اطفاء حریق هوشمند معمولی در واقع به عنوان یک واحد کامل شناخته می‌شود.
البته نمی‌تواند محل دقیق فعال سازی سیستم اطفای حریق هوشمند را تشخیص دهد و از انگشت شست متصل به کنترل پنل آدرس استفاده می‌کند. در این صورت حتی می‌توانند هنگام آتش سوزی آن را خاموش کنند.
سیستم کپسول آتش نشانی هوشمند یک مرحله‌ای به همه افراد خانه در هنگام فعال شدن سنسور هشدار می‌دهد. اکنون یک مدل دو مرحله‌ای طراحی شده است که ابتدا به افرادی که می‌توانند کپسول آتش نشانی را فعال کنند، اطلاع رسانی می‌کند و سپس اطلاع رسانی عمومی انجام می‌شود.

سیستم اطفای حریق هوشمند چیست؟ | هوش سان

سیستم اطفای حریق هوشمند چگونه کار می کند؟

سیستم اطفاء حریق در خانه‌های هوشمند به محض مشاهده علائم آتش سوزی به طور خودکار دودکش، گرما و گاز را به پنل مرکزی ارسال می‌کند.
حسگرها از طریق سیم و به صورت بی‌سیم و تحت پروتکل‌های امن با دستگاه مرکزی ارتباط برقرار می‌کنند. اجرای سیستم‌های اطفای حریق در ساختمان‌های ویلایی و آپارتمانی کمی متفاوت است.
به عنوان مثال در ساختمان‌های آپارتمانی خروجی از پنل مرکزی سیستم هوشمند به پنل مرکزی سیستم اطفای حریق هوشمند در پارکینگ ساختمان قرار می‌گیرد تا مناطق در معرض دید همه ساکنین قرار گیرد.
همچنین از داخل ساختمان امکان دسترسی به تمامی اطلاعات مربوط به سیستم‌های خانه هوشمند از طریق اپلیکیشن سیستم امنیت خانه برای تمامی ساکنین وجود دارد.
در خانه هوشمند عملکردهایی مانند سیستم اعلام حریق, نشت گاز و… به صورت راحت در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. دسترسی به اطلاعات به راحتی و به سرعت از این طریق انجام می‌شود.
تمامی اطلاعات مربوط به نواحی و سنسورها بلافاصله در زمان وقوع حادثه توسط کاربران قابل مشاهده است، بنابراین استفاده از این تجهیزات باعث افزایش کارایی و قابلیت اطمینان سیستم اطفای حریق هوشمند می‌شود.
سیستم‌های هوشمند کنترل‌ شده توسط تلفن‌های همراه، آلارم‌های مربوط به آشکار سازهای حریق را به مالک اطلاع می‌دهند.
فرض کنید یک آشکارساز حرارت در قسمتی از خانه فعال شده است. بلافاصله پیام هشدار ارسال می‌شود و محل آتش سوزی مشخص می‌شود. حتی اگر صاحب خانه نباشد، می تواند سیستم اطفای حریق خودکار را روشن کند.

تفاوت سیستم اطفای حریق هوشمند با سیستم اعلان حریق معمولی چیست؟

قیمت سیستم اعلام حریق هوشمند به طور کلی به سیستم‌های معمولی، سیستم‌های آدرس‌پذیر و سیستم‌های اعلام حریق در خانه‌های هوشمند تقسیم می‌شوند.
هدف نهایی همه این سیستم‌ها جلوگیری از رشد آتش است. هرچه آتش سوزی زودتر تشخیص داده شود، مهار آن آسان‌تر خواهد بود. آتش سوزی‌هایی که خسارات جبران ناپذیری به بار آورد، اگر کمی زودتر تشخیص داده شوند, خسارت چندانی به بار نمی‌آورد.
آتش سوزی مهیبی مانند ساختمان‌های متعدد که چند روزی بود در حال سوختن بود و شعله‌های آتش را مهار می‌کرد، بی‌شک آتش نشانان را بسیار خسته می‌کند.
سیستم‌های اطفای حریق معمولی یا هوشمند تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند در سیستم‌های اطفای حریق دستی افراد و آتش نشانان این کار را انجام می‌دهند اما در سیستم‌های اطفای حریق اتوماتیک عملیات اطفای حریق به صورت خودکار و بدون حضور عوامل انسانی انجام می‌شود.
بر اساس فضای وقوع حریق و نوع ماده‌ای که می‌سوزد، سیستم‌های اطفای حریق متفاوتی تشکیل می‌شود.

قیمت سیستم اعلام حریق هوشمند | هوش سان
قیمت سیستم اعلام حریق هوشمند

جمع بندی

در این مقاله از شرکت هوش سان به بررسی سیستم اطفای حریق هوشمند و قیمت سیستم اعلام حریق هوشمند پرداختیم. همچنین در این مقاله به چیستی، کاربرد و کارایی این سیستم‌ها اشاره کردیم.
شما می‌توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره این نوع سیستم‌ها با شرکت هوش سان ارتباط حاصل کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *